El Naranjal - Bouw

Ons tweede project was de bouw van een basisschool in een afgelegen jungle dorp aan de rivier. Dit project ging begin 2011 van start. In mei van datzelfde jaar rondde we dit project succesvol af.

Achtergrond

Ook in El Naranjal willen ouders dat hun kinderen naar school gaan. In 2004 bouwden ze daarom zelf een school met de bouwmaterialen die voor handen waren. Het was niet meer dan een vloer op palen en een palmbladeren dak, bestaand uit één lokaal, een schoolbord en her en der een verdwaald schoolbankje.

Orkaan Felix

In september 2007 maakte Orkaan Felix dit schoolgebouw met de grond gelijk. De lokale bevolking bouwde het schoolgebouw weer op. Vanwege het ruimtegebrek krijgen alleen de allerjongsten hier les. De oudere kinderen gaan naar eenzelfde type school in een van de twee buurdorpen.

Regenseizoen

De scholen in El Naranjal en haar buurdorpen sluiten tijdens het regenseizoen. De gebouwen zijn niet bestand tegen de hevige regenval en harde windstoten. Hierdoor blijven veel kinderen uit het dorp grote delen van het jaar, noodgedwongen, weg van school.

180 Leerlingen

Begin 2011 start de Stichting in dit dorp met de bouw van een basisschool bestaand uit zes lokalen. El Naranjal is de middelste van de drie dorpen en het is de bedoeling dat ook de kinderen uit beide andere dorpen hier straks les krijgen. Bij elkaar gaat het om 180 leerlingen.