Caminante - Bouw

El Caminante, uitbreiding basis- en middelbare school

Tijdens de wederopbouw na orkaan Felix waren twee lokalen voldoende om de kinderen van de wijk El Caminante les te geven. Vijf jaar later is het aantal basisschoolleerlingen echter gestegen tot 403. De school barst uit haar voegen. Noodgedwongen krijgen 9 van de 13 klassen buiten les: onder de mangoboom, in de schoolkeuken en onder het geïmproviseerde afdak achter de lokalen. Maar alleen als het droog is. Gedurende het regenseizoen, van juli t/m december, krijgen zij weinig tot geen les.

In 2013 en 2014 werkte Stichting SamenScholen samen met de wijkbewoners aan een uitbreiding van deze school. Gedurende 7 maanden wisten zij met vereende krachten 7 lokalen, een directieruimte, opbergruimte en een schoolmuur rondom het terrein te bouwen.

maandag 28 mei 2014 vierden we het einde van dit bouwproject. Een dag later werden de nieuwe lokalen in gebruik genomen door ruim 400 leerlingen; 200 basisschoolleerlingen in de ochtend, 200 middelbare scholieren in de middag. Een geweldige resultaat van dit project!