Benieuwd naar de foto's van het Bamboo Factory project (2017)?

Waterproject aan de Rio Coco (2018)

De school in Bum is af. Kijk zelf maar!

Fijne kerst & een gelukkig 2018!

In 2007 kwam Stichting SamenScholen tot stand. Het was een initiatief van Kristel de Krijger. De doelstelling van de stichting was en is nog altijd dezelfde: Streven naar duurzame verbetering van het onderwijs aan de oostkust van Nicaragua

Door de jaren heen heeft de Stichting in Nederland een groot aantal betrokken donateurs, bedrijven, organisaties, vrijwilligers en scholen om zich heen verzameld. Mede dankzij hen hebben we in Nicaragua inmiddels:

  • 6 scholen gebouwd
  • 10-tallen docenten van training voorzien
  • 14 ondernemers laten starten met hun eigen(mini)onderneming
  • honderden dorpelingen bouwtechnische kennis en ervaring meegegeven

In 2017 blijven we actief in Nicaragua. In samenwerking met Bambu Social is in oktober van 2016 door TU studenten uit Delft een project gestart met de naam 'Bamboo Factory' in het dorp Esperanza aan de Rio Coco. Begin 2017 start ook ons waterproject in ditzelfde dorp. Vooronderzoek naar de beste wijze om hier een wateropvangsysteem neer te zetten voor de lokale bevolking dateert van 2015. En nu zijn we er klaar voor. Dit jaar gaat een Nederlands projectteam naar Nicaragua om dit waterproject, samen met de lokale bevolking, ten uitvoer te brengen.
Foto's en filmpjes volgen!

¿Quieres estar al día?

Cada mes enviamos un boletín de noticias por correo electrónico con las últimas noticias destacadas.

¿Te gustaría recibir nuestro boletín? ¡Regístrate ahora! Puedes darte de baja del servicio cuando quieras.